Randstad persberichten pers

Randstad Nieuws Persberichten

-

Randstad Nieuws persberichten


Baan-experiment 100 dagen, 100 banen bevestigt ‘honger’ op arbeidsmarkt

publicatiedatum: 4 augustus 2017

Diemen, 4 augustus 2017 – Randstad lanceert vandaag de honderdste en laatste video van het baan-experiment ‘100 dagen, 100 banen’. Duizendpoot Lonneke Marsmans oefende in 100 dagen 100 verschillende beroepen uit. Het doel van het initiatief is inspireren, de verscheidenheid aan werk etaleren en mensen bewuster maken van kansen op de arbeidsmarkt.

lees meer

Perspectiefverklaring marktstandaard voor hypotheek flexwerkers

publicatiedatum: 5 juli 2017

Lijnden, 5 juli 2017 - De perspectiefverklaring wordt dé marktstandaard voor het aanvragen van een hypotheek voor flexwerkers. Zij kunnen deze verklaring aanvragen bij het uitzendbureau als zij daar minimaal een jaar werken. Het uitzendbureau moet gecertificeerd zijn door de Stichting Perspectiefverklaring.

lees meer

38% werkenden heeft geen tijd voor vakantie

publicatiedatum: 3 juli 2017

Diemen, 3 juli 2017 - De zomer is in aantocht en dan gaan de meeste mensen op vakantie. Althans dat is de bedoeling. Dat lukt niet iedereen. 38% van de werkenden zegt het te druk te hebben om op vakantie te kunnen. Vooral jongeren en hoger opgeleiden ervaren een hoge werkdruk. Twee op de vijf werkenden wordt tijdens de vakantie nog gemaild of gebeld voor werk. Dit blijkt uit de Randstad Werkmonitor over het tweede kwartaal van dit jaar.

lees meer

Werkzoekenden binnen acht weken aan het werk dankzij versnelde opleiding tot verspaner

publicatiedatum: 28 juni 2017

Emmen, 28 juni 2017 - De eerste zes werkzoekenden die versneld zijn opgeleid tot verspaner, zijn geslaagd en kunnen direct aan de slag bij bedrijven in de regio Drenthe, Friesland en Groningen. Op 4 mei startte in Emmen een versnelde opleiding tot CNC operator die werkzoekenden in acht weken tijd opleidt tot CNC-frezers en -draaiers. Dit is nodig om het tekort aan vakmensen in de regio op te vangen.

lees meer

Randstad waarschuwt voor te grote schaarste op de arbeidsmarkt

publicatiedatum: 27 juni 2017

Diemen – 28 juni 2017 - De huidige economische groei zorgt voor steeds meer krapte op de arbeidsmarkt. Randstad voorziet vooral problemen in ICT, technische en commerciële functies. Geschikt personeel voor bepaalde beroepen is schaars, maar ook technologische ontwikkelingen gaan hard waardoor er onvoldoende kennis is. Het adequaat opleiden van werkenden en toekomstig werkenden is essentieel om in de pas te kunnen blijven lopen met de economische groei. Ook werkenden zelf zien deze ontwikkeling. Bijna driekwart van hen verwacht tekorten voor bepaalde banen en ruim de helft zou hun werkgever aanraden te werven in het buitenland om vacatures te vervullen.

lees meer

ING & Randstad helpen groeiende ondernemers aan nieuwe medewerkers

publicatiedatum: 19 juni 2017

ING en Randstad starten een samenwerking die tot doel heeft om groeiende ondernemers in het mkb te helpen om inzicht te krijgen in de arbeidsmarkt in hun regio en sector. Ondernemers die bankieren bij ING kunnen via hun adviseurs een online persoonlijk rapport van vraag & aanbod van personeel krijgen. Het platform waarop Randstad exclusief voor ING klanten in het mkb belangrijke informatie over de arbeidsmarkt deelt, zoomt in op de sector en het werkgebied van de ondernemer. Deze informatie is normaliter alleen beschikbaar voor klanten en medewerkers van Randstad.

lees meer

Rixt Bilker uit Dokkum winnares van verhalencompetitie Randstad

publicatiedatum: 31 mei 2017

Dokkum, 31 mei 2017 – Rixt Bilker is de winnaar van de verhalencompetitie van Randstad Onderwijs en Van Dijk Educatie. De taalvaardigheid van middelbare scholieren gaat achteruit. Scholieren schrijven steeds minder door de digitalisering, teksten worden automatisch op spelling gecontroleerd en de interesses van deze groep veranderen. Randstad heeft samen met Van Dijk Educatie scholieren gevraagd om met pen en papier op te schrijven wie ze nu eigenlijk zijn en wat hen bijzonder maakt. Rixt wist hier een prachtig verhaal van te maken en ontving de hoofdprijs.

lees meer

30 werkzoekenden per jaar in opleiding tot verspaner in metaalindustrie

publicatiedatum: 1 mei 2017

Emmen, 1 mei 2017 - Vandaag start in Emmen een versnelde opleiding tot verspaner die werkzoekenden in acht weken tijd opleidt tot CNC-frezers en -draaiers. De instroom van vakmensen in de metaalindustrie is onvoldoende. Vooral de vraag naar gediplomeerde vakmensen in de verspaning is groot en neemt in de toekomst alleen maar toe. Randstad Techniek wil samen met Verder in Techniek en Bedrijfs Vakschool Techniek Drenthe de instroom in de metaaltechniek te bevorderen. De eerste groep van zes deelnemers aan de opleiding afkomstig uit Drenthe, Friesland en Groningen gaat vandaag van start. De deelnemers zijn na de opleiding verzekerd van werk. Het gezamenlijk doel is om per jaar 30 werkzoekenden op te leiden die direct inzetbaar zijn bij bedrijven in de regio.

lees meer

Philips en Máxima Medisch Centrum aantrekkelijkste werkgevers 2017

publicatiedatum: 13 april 2017

DIEMEN, 13 april 2017 – Philips en Máxima Medisch Centrum zijn vandaag benoemd als meest aantrekkelijke werkgever van 2017. Dit is het resultaat van het Randstad Employer Brand Research onder 13.080 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar naar de aantrekkelijkheid van bedrijven. In dit onderzoek scoren werkenden en niet-werkenden bekende en minder bekende werkgevers op onder andere primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, carrièremogelijkheden, baanzekerheid en werksfeer. Uit 453 organisaties kozen zij de twee Eindhovense bedrijven uit de technologie- en zorgsector als winnaar van de Randstad Award 2017.

lees meer

Randstad Nieuws Persberichten

meld nieuws

Meld nieuws