Randstad persberichten pers

Randstad Nieuws Persberichten

-

Randstad Nieuws persberichten

persberichten
Met arbeidsmarktwaardescan sneller naar je droombaan
publicatiedatum: 19 december 2017
Diemen, 19 december 2017 - Sneller naar je droombaan door inzicht te krijgen in hoe je er kunt komen. De nieuwe arbeidsmarktwaardescan geeft werknemers direct regie over de volgende stap in hun carrière en helpt bij het toewerken naar hun droombaan. De scan toont concreet welke stappen ze moeten nemen om hun waarde op de arbeidsmarkt te verhogen. Alle actuele beschikbare functies die bij een kandidaat passen worden direct getoond met de nieuwe functie in de scan: de vacaturezoeker. Zo krijgen deelnemers een actieplan in handen om voor hun eigen duurzame inzetbaarheid te zorgen en zo snel mogelijk hun droombaan te bemachtigen.

lees meer
Randstad verviervoudigt aantal vakopleidingen
publicatiedatum: 5 december 2017
Diemen, 5 december 2017 – Randstad verviervoudigt komend jaar haar vakopleidingen. Met de groeiende mismatch tussen vacatureaanbod en geschikte kandidaten noemt Randstad de flinke opschaling van het zelf opleiden van mensen noodzakelijk. Met name in de sectoren die het meest te kampen hebben met het niet aansluiten van vraag en aanbod; zorg, bouw, techniek en transport. In 2018 starten nieuwe opleidingen tot chauffeurs, helpenden/verzorgenden, procesoperators, verspaners, lassers en schilders.

lees meer
Randstad lanceert nieuw merk voor outplacement in Nederland
publicatiedatum: 30 november 2017
Diemen, 30 november - RiseSmart wordt Randstads nieuwe merk voor outplacement in Nederland. De dienstverlening biedt oplossingen voor door- en uitstroom van medewerkers, bijvoorbeeld door reorganisatie, boventalligheid of zoektocht naar werk vanuit een uitkeringssituatie. Het doel is mensen individueel begeleiden naar ander werk of een andere stap in hun loopbaan. De werkwijze is 60% sneller dan andere aanbieders, mede dankzij digitale en virtuele begeleiding door drie experts gedurende het hele traject. Technologie biedt meer ruimte voor persoonlijke aandacht en levert tijdwinst op voor deelnemers.

lees meer
Van baan veranderen? Liever niet.
publicatiedatum: 11 oktober 2017
Diemen, 11 oktober 2017 - Werkenden veranderen op het moment liever niet van baan. Slechts 8% overweegt serieus van baan te willen veranderen. Wel willen ze meer training of opleiding. Vooral jongeren willen dit (55%), gemiddeld geeft 43% dit aan. Er heerst veel tevredenheid onder werkenden. Driekwart zegt persoonlijke doelen in hun huidige baan te behalen. Toch spreekt bijna de helft van alle werkenden ambities te weinig uit. Zij zeggen veel meer te kunnen bereiken als ze dit wel zouden doen. Dit blijkt uit de Randstad WerkMonitor van het derde kwartaal van 2017.

lees meer
Omscholen om tekort gediplomeerd zorgpersoneel in regio op te lossen
publicatiedatum: 2 oktober 2017
Emmen, 2 oktober 2017 – Op 5 oktober starten 12 branchevreemde kandidaten uit de regio Emmen de opleiding tot Verzorgende IG. Deze vorm van samenwerking is ontstaan middels een co-creatie tussen Zorggroep Tangenborgh en Randstad Zorg. Het leertraject is op maat gemaakt door NCOI en speelt in op toenemende tekorten in de zorg. Na een selectieprocedure waaraan 100 geïnteresseerden deelnamen, gaan komende donderdag 12 geselecteerde kandidaten van start. Na een intensief traject van 15 maanden zullen de leerlingen al hun diploma behalen. Na het behalen van het diploma zijn zij verzekerd van een tweejarig contract van minimaal 24 uren per week.

lees meer
Sea Ranger Service en Randstad bieden jongeren droomvacature op zee
publicatiedatum: 27 september 2017
Rotterdam, 27 september 2017 – De Sea Ranger Service en Randstad ondertekenen vandaag een samenwerkingsovereenkomst. De eerste maritieme rangerdienst ter wereld zoekt enthousiaste Sea Rangers die zich willen inzetten voor het behoud van de natuur. Het werkterrein is de zee waar zij overheden en duurzame commerciële organisaties ondersteunen in het beheer van beschermde zeegebieden, visserijmanagement-taken uitvoeren en helpen bij landschapsrestauratie onder water. Jongeren tussen 18 en 29 jaar kunnen zich aanmelden, er is plaats voor 80 deelnemers die een intensieve bootcamp volgen onder leiding van veteranen van de marine. Randstad steunt de Sea Ranger Service bij het selectieproces en assisteert deelnemers bij de ontwikkeling van hun verdere carrière.

lees meer
Werkzoekenden omscholen voor meer handen aan het bed
publicatiedatum: 21 september 2017
Diemen, 21 september 2017 – Er is een tekort aan zorgspecialisten. Randstad Zorg start een nieuwe opleiding om dit tekort te helpen oplossen. Waar een aantal jaar geleden verwacht werd dat MBO niveau 2 uit de zorg zou verdwijnen neemt die juist toe. De extra handen aan het bed zijn vooral nodig zodat zorginstellingen weer de zorg kunnen verlenen en kwaliteit kunnen blijven borgen waar behoefte aan is. Tien werkzoekenden starten via Randstad Zorg met de opleiding Helpende plus Zorg en Welzijn. Het traject is een krachtenbundeling van het UWV, Zorgcollege en een subsidiestroom. De geselecteerde kandidaten die gaan starten hebben verschillende achtergronden zoals de catering, schoonmaak branche, bij financiële dienstverleners of hebben door omstandigheden nooit een vervolgopleiding kunnen volbrengen.

lees meer


Baan-experiment 100 dagen, 100 banen bevestigt ‘honger’ op arbeidsmarkt

publicatiedatum: 4 augustus 2017

Diemen, 4 augustus 2017 – Randstad lanceert vandaag de honderdste en laatste video van het baan-experiment ‘100 dagen, 100 banen’. Duizendpoot Lonneke Marsmans oefende in 100 dagen 100 verschillende beroepen uit. Het doel van het initiatief is inspireren, de verscheidenheid aan werk etaleren en mensen bewuster maken van kansen op de arbeidsmarkt.

lees meer

Perspectiefverklaring marktstandaard voor hypotheek flexwerkers

publicatiedatum: 5 juli 2017

Lijnden, 5 juli 2017 - De perspectiefverklaring wordt dé marktstandaard voor het aanvragen van een hypotheek voor flexwerkers. Zij kunnen deze verklaring aanvragen bij het uitzendbureau als zij daar minimaal een jaar werken. Het uitzendbureau moet gecertificeerd zijn door de Stichting Perspectiefverklaring.

lees meer

38% werkenden heeft geen tijd voor vakantie

publicatiedatum: 3 juli 2017

Diemen, 3 juli 2017 - De zomer is in aantocht en dan gaan de meeste mensen op vakantie. Althans dat is de bedoeling. Dat lukt niet iedereen. 38% van de werkenden zegt het te druk te hebben om op vakantie te kunnen. Vooral jongeren en hoger opgeleiden ervaren een hoge werkdruk. Twee op de vijf werkenden wordt tijdens de vakantie nog gemaild of gebeld voor werk. Dit blijkt uit de Randstad Werkmonitor over het tweede kwartaal van dit jaar.

lees meer

Werkzoekenden binnen acht weken aan het werk dankzij versnelde opleiding tot verspaner

publicatiedatum: 28 juni 2017

Emmen, 28 juni 2017 - De eerste zes werkzoekenden die versneld zijn opgeleid tot verspaner, zijn geslaagd en kunnen direct aan de slag bij bedrijven in de regio Drenthe, Friesland en Groningen. Op 4 mei startte in Emmen een versnelde opleiding tot CNC operator die werkzoekenden in acht weken tijd opleidt tot CNC-frezers en -draaiers. Dit is nodig om het tekort aan vakmensen in de regio op te vangen.

lees meer

Randstad waarschuwt voor te grote schaarste op de arbeidsmarkt

publicatiedatum: 27 juni 2017

Diemen – 28 juni 2017 - De huidige economische groei zorgt voor steeds meer krapte op de arbeidsmarkt. Randstad voorziet vooral problemen in ICT, technische en commerciële functies. Geschikt personeel voor bepaalde beroepen is schaars, maar ook technologische ontwikkelingen gaan hard waardoor er onvoldoende kennis is. Het adequaat opleiden van werkenden en toekomstig werkenden is essentieel om in de pas te kunnen blijven lopen met de economische groei. Ook werkenden zelf zien deze ontwikkeling. Bijna driekwart van hen verwacht tekorten voor bepaalde banen en ruim de helft zou hun werkgever aanraden te werven in het buitenland om vacatures te vervullen.

lees meer

ING & Randstad helpen groeiende ondernemers aan nieuwe medewerkers

publicatiedatum: 19 juni 2017

ING en Randstad starten een samenwerking die tot doel heeft om groeiende ondernemers in het mkb te helpen om inzicht te krijgen in de arbeidsmarkt in hun regio en sector. Ondernemers die bankieren bij ING kunnen via hun adviseurs een online persoonlijk rapport van vraag & aanbod van personeel krijgen. Het platform waarop Randstad exclusief voor ING klanten in het mkb belangrijke informatie over de arbeidsmarkt deelt, zoomt in op de sector en het werkgebied van de ondernemer. Deze informatie is normaliter alleen beschikbaar voor klanten en medewerkers van Randstad.

lees meer

Rixt Bilker uit Dokkum winnares van verhalencompetitie Randstad

publicatiedatum: 31 mei 2017

Dokkum, 31 mei 2017 – Rixt Bilker is de winnaar van de verhalencompetitie van Randstad Onderwijs en Van Dijk Educatie. De taalvaardigheid van middelbare scholieren gaat achteruit. Scholieren schrijven steeds minder door de digitalisering, teksten worden automatisch op spelling gecontroleerd en de interesses van deze groep veranderen. Randstad heeft samen met Van Dijk Educatie scholieren gevraagd om met pen en papier op te schrijven wie ze nu eigenlijk zijn en wat hen bijzonder maakt. Rixt wist hier een prachtig verhaal van te maken en ontving de hoofdprijs.

lees meer

30 werkzoekenden per jaar in opleiding tot verspaner in metaalindustrie

publicatiedatum: 1 mei 2017

Emmen, 1 mei 2017 - Vandaag start in Emmen een versnelde opleiding tot verspaner die werkzoekenden in acht weken tijd opleidt tot CNC-frezers en -draaiers. De instroom van vakmensen in de metaalindustrie is onvoldoende. Vooral de vraag naar gediplomeerde vakmensen in de verspaning is groot en neemt in de toekomst alleen maar toe. Randstad Techniek wil samen met Verder in Techniek en Bedrijfs Vakschool Techniek Drenthe de instroom in de metaaltechniek te bevorderen. De eerste groep van zes deelnemers aan de opleiding afkomstig uit Drenthe, Friesland en Groningen gaat vandaag van start. De deelnemers zijn na de opleiding verzekerd van werk. Het gezamenlijk doel is om per jaar 30 werkzoekenden op te leiden die direct inzetbaar zijn bij bedrijven in de regio.

lees meer

Philips en Máxima Medisch Centrum aantrekkelijkste werkgevers 2017

publicatiedatum: 13 april 2017

DIEMEN, 13 april 2017 – Philips en Máxima Medisch Centrum zijn vandaag benoemd als meest aantrekkelijke werkgever van 2017. Dit is het resultaat van het Randstad Employer Brand Research onder 13.080 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar naar de aantrekkelijkheid van bedrijven. In dit onderzoek scoren werkenden en niet-werkenden bekende en minder bekende werkgevers op onder andere primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, carrièremogelijkheden, baanzekerheid en werksfeer. Uit 453 organisaties kozen zij de twee Eindhovense bedrijven uit de technologie- en zorgsector als winnaar van de Randstad Award 2017.

lees meer

Randstad Nieuws Persberichten

meld nieuws

Meld nieuws