PROVADA Nieuws - Peter Schreuter

Provada nieuws 5, 6 en 7 juni

-





5, 6 en 7 JUNI 2018



PROVADA neemt voorschot op de toekomst
Vastgoedbeurs lanceert ambitieus platform voor vernieuwing.

Op de eerste dag van PROVADA 2016 heeft de vastgoedbeurs haar ambitieuze FUTUREconcept
gelanceerd. Onder die noemer presenteert PROVADA voortaan innovatieve kennis en inspiratie binnen de vastgoedbranche.

Commercieel directeur Peter Schreuter:
“Er komen zoveel fundamentele veranderingen op onze sector af, dat veel bedrijven de weg kwijtraken. Als hèt vastgoedplatform van Nederland moet PROVADA daarop inspelen.”

FUTURE zal traditionele beurs overvleugelen
De vastgoedbeurs, die dit jaar zijn twaalfde editie beleeft, werkt samen met content partner Richard van Hooijdonk, die als trend watcher baanbrekende vastgoedinnovatie onderzoekt. PROVADA FUTURE zal niet alleen tijdens de drie beursdagen actief zijn, maar ook 365 dagen per jaar op provada.nl/future met dagelijks nieuws.
Schreuter: “Zo bouwen we voort op ontwikkelingen in de branche en zal PROVADA FUTURE op termijn
de traditionele beurs zelfs overvleugelen.” De initiatiefnemers spraken tijdens de lancering de verwachting uit dat PROVADA FUTURE al volgend jaar een derde van de beursvloer in beslag zal nemen. Branche wordt overspoeld met megatrends
Om het publiek een idee te geven van die fundamentele veranderingen, gaf Richard van
Hooijdonk een duizelingwekkende lezing. Een afgeladen PROVADA Forum werd overspoeld met ‘megatrends’ als big data, internet of things en robotisering. Niet als abstract vergezicht, maar in heel concrete voorbeelden uit de vastgoedpraktijk: van een onfeilbare metselrobot tot zelfhelende gebouwen. De boodschap: In de age of context weet technologie steeds beter wat onze behoeften en intenties zijn, zelfs voordat we dat
zelf weten. Waar mensen fouten maken en verspilling veroorzaken, voorkomt technologie die juist.

Chief disruption officer
Van Hooijdonk daagde bedrijven uit zich voor te bereiden op een heel andere toekomst:
“Je hebt een chief disruption officer nodig, iemand van hooguit 25 jaar die anders naar
technologie kijkt. Richt je op de kern van je business en huur nieuwe kennis in.” Wouter
Truffino van Holland Contech kon dat beamen. Hij brengt start ups en grown ups bij elkaar om radicale innovatie mogelijk te maken. “Die komt per definitie van buiten.”

Exposure voor start ups
In de loop van PROVADA krijgen tientallen kansrijke start ups exposure om hun vooruitstrevende ideeën, technieken en businessmodellen te demonstreren.


Noot voor de redactie
Meer informatie over de PROVADA kunt u vinden op de website www.provada.nl. Daarnaast kunt u ons volgen

via Twitter (PROVADAre), LinkedIn en Facebook.
Voor vragen kunt u tevens contact opnemen met Femke Odekerken op 030 605 14 24 of femke@provada.nl
- Einde bericht –







Persbericht Randstadnieuws

Nieuwegein, april 2016
Jan Peter Balkenende opent PROVADA 2016

Op dinsdag 7 juni opent Prof. Dr. Jan Peter Balkenende, partner EY, om 10.00 uur de 12e editie van PROVADA in de centrale hal. Hij zal het hoofdthema van PROVADA 2016 – The Next Step - kracht bij zetten door voorbeelden uit de praktijk aan te halen ten einde hiermee de bezoekers en standhouders van PROVADA handvatten te geven voor de drie beursdagen.

Welke Next Step zal er volgens Prof. Dr. Jan Peter Balkenende gezet moeten worden in de vastgoedbranche?

“Belangrijke trends bieden volop kansen als u ze weet te omarmen. Het vergt echter een ander strategiemodel van uw organisatie en het vergt een andere houding van uzelf.

Heeft u het lef om de toekomst in te gaan? Innovatie is 25% technologie en 75% mensenwerk". Naast zijn premierschap publiceerde hij over tal van onderwerpen zoals innovatie, ontwikkelingssamenwerking, Europese Integratie, publiek-private samenwerking, sociale zekerheid, overheidsfinanciën, armoede, economische groei, vertrouwen in de economie en de rol van de onderneming in de maatschappij.

Programma
Het programma van de beurs is afgestemd op de 3 dagthema’s; smart cities, game changers, business innovation. Zo komen onderwerpen als ‘Megatrends in vastgoed, ‘De circulaire stad', 'Rijksmonumenten als nieuwe investering', ‘Vluchtelingenhuisvesting, ‘Zorgvastgoed’ en nog vele andere onderwerpen aan bod.

NIEUW OP PROVADA: PROVADA FUTURE
PROVADA FUTURE is een futuristische plek voor startups en grownups om hun idee, techniek of nieuwe businessmodel te demonstreren. Op PROVADA FUTURE gaat het over het toepassen van nieuwe technologieën zoals Robotica, Virtual Reality, Augmented Reality, Big Data, 3D printen, Internet of Things, Slimme software, Drones en Circulaire economie.

Trendwatcher en Futurist Richard van Hooijdonk lanceert het nieuwe platform PROVADA FUTURE op 7 juni om 13:00,
stand 09.09.

Indien u zich wilt aanmelden als pers dan kan dat met de volgende link


PROVADA vindt plaats op 7, 8 en 9 juni in de Amsterdam RAI.




Meer informatie over de PROVADA kunt u vinden op de website www.provada.nl. Daarnaast kunt u ons volgen via Twitter (PROVADAre), LinkedIn en Facebook.

Voor vragen kunt u tevens contact opnemen met Femke Odekerken op 030 605 14 24 of femke@provada.nl



Randstad nieuws / news PROVADA vastgoed Nieuws Randstad Nieuws
Randstad News Nieuws click here

Meld nieuws