High Tec Innovation Awards with Global impact

Dutch design Award Crystal House MVRDV

-

Crystal House wint Public Award Dutch Design
31 oktober 2016 door Communication BK



Op zaterdag 29 oktober zijn tijdens Dutch Design Week de Dutch Design Awards uitgereikt. Crystal Houses van MVRDV, ABT & TU Delft en POESIA ontving online en in de tentoonstelling de meeste stemmen van het publiek en is daarmee de winnaar van de Public Award. Onderzoekers van de faculteit waren verantwoordelijk voor de glazen stenen in het ontwerp.



De commissie over Christal Houses:
De solide glazen baksteen is een revolutionair nieuw materiaal dat volledig nieuwe stadsgezichten mogelijk maakt. Doorzichtige gebouwen, tot voor kort haast onvoorstelbaar, kunnen horizon en stadservaring compleet veranderen. De commissie kijkt uit naar alle volgende toepassingen van dit technisch uitdagende, complexe ontwerp dat grote impact zal hebben op onze omgeving.

MVRDV heeft in samenwerking met de TU Delft, ABT en Poesia een glazen baksteen ontwikkeld voor gebruik voor een dragende gevel. Een doorzichtig alternatief voor de bekende rode baksteen dat volledig verlijmd kan worden, met als resultaat een massieve, transparante uitstraling. De stenen meten 24,7 x 11,6 x 5,3 cm en worden gelijmd tot ‘metselwerk’. Na uitgebreid onderzoek door de betrokken partijen is deze nieuwe bouwsteen ontworpen. De Crystal houses in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam heeft de primeur; er wordt nu gewerkt aan verdere implementaties van het materiaal.



In samenwerking met VPRO maakte Dutch Design Week een over de totstandkoming van het gebouw:

Meer informatie
Het onderzoek
Dutch Design Awards


Randstad Nieuws/News melden...

Meld nieuws