Culturele evenementen Intercultureel Rotterdam

Inter Culturele evenementen Rotterdam Hfc Charisma

Inter Culturele evenementen Rotterdam, Organisatie: Hfc Charisma / concepten en organisatie van interculturele evenementen Rotterdam regio. Iddo Drevijn


Mooi voorbeeld van een intercultureel evenement:

El Dorado met
XIMENA DAVALOS ARAY & MACHYTA OKO GIEBELS dat Vrijdag 24 SEPTEMBER 19:30 plaats vond in Rotterdam aan de Meent.

ROT(T)TERDAM
Meent 127-129
3011 JH Rotterdam
Centrum
Idodidid site idodidid
[iddo@idodidid.com
Flashback en vervolg Eldorado

In navolging van het ongekende succes gaat Het Filosofisch Café verder met haar ontdekkingsreis. ‘El Dorado’ is het thema van de vierde editie van Hfc Charisma


Al eeuwen doen mythische verhalen de ronde over "Goudland" El Dorado. Diep in de regenwouden van Zuid-Amerika zou zich een goudland bevinden. De beruchte Spaanse Conquistadores hebben tijdens expedities in de 16de en 17de eeuw lange tijd vruchteloos naar het goud gezocht. Maar nu - een paar eeuwen later - zouden er diep in het Amazonewoud eindelijk sporen gevonden zijn van wat ooit het mythische Goudland "El Dorado" was.

Ximena Davalos Aray (fotograaf) en Machyta Oko Giebels (beeldend
kunstenaar) zijn in Rotterdam de incarnatie van El Dorado. Zij hebben de mythe op innerlijk niveau ontdekt. Zij zijn zich bewust van het bestaan van een ruimere werkelijkheid. De mythe is een verhouding tussen de verschillende continenten en onderstreept de waarde van de ontmoeting tussen mensen. De band tussen Ecuador en Equatoriaal-Guinee - twee voormalige Spaanse kolonies - is in dit verhaal bijzonder. De evenaar vormt de verbinding maar is tegelijk een denkbeeldige grens.

Ximena studeerde begin jaren negentig psychologie in Ecuador en Brazilië.
In deze periode kwam zij in aanraking met de fotografie en werkte ze ondermeer voor persagentschap Reuters. In Europa studeerde zij achtereenvolgens fotografie aan de Universiteit ‘Saint Denis’ in Parijs, Rietveld Academie in Amsterdam en de Master opleiding Fotografische Studies aan de Universiteit van Leiden. Haar fotografie onderzoekt hoe culturele en persoonlijke achtergronden zich manifesteren in de manier waarop mensen zich uitdrukken. Migratie, ontworteling, tradities en familiebanden zijn voor haar belangrijke thema’s en verhouden zich tot de psychologie en spiritualiteit.

Machyta heeft een sterke band met het geboorteland van zijn vader (Equatoriaal-Guinee). Het land gaat gebukt onder een dictatuur. In 2007 bezocht Machyta Equatoriaal-Guinee waardoor er een sterke band is ontstaan. In zijn schilderkunst herken je de geschiedenis. Zijn kunstuiting gaat over maatschappelijke thema’s die voortkomen uit intensief onderzoek, of laat zich leiden door het onderbewuste omdat er volgens Machyta ook zoiets als een collectief onderbewustzijn is en wij allen delen van meekrijgen. Dat maakt zijn werk veelal een aanklacht tegen het egoïsme, geweld en machtsmisbruik en gebrek aan liefde. Tegelijk kunnen de werken van Machyta empathie, liefde, tederheid en medeleven tonen.

Tijdens Hfc Charisma mag iedereen delen in de rijkdom van het goud en de waarheid van El Dorado ervaren.Hfc Charisma is een project van Idodidid (Iddo Drevijn) www.idodidid.com In samenwerking met filmmaker Lucho Alarcon (Decubitovisual)

foto:
Ximena Davalos Aray
Machyta Oko Giebels
Lucho Alarcon

Ontwerp: site
freeroaming

Publicity sponsored by:
NewRotterdam
HotRotterdam
News Randstad News Nieuws: Cultuur

Inspiring People - Inspiring Events - Inspring Moments

Meld nieuws