China Holland Economy Export

Li Ka-Shing (jiaxiang: Guangdong, Chaozhou)


Owner of the WorldLi Ka-Shing (Chaozhou, 13 juni 1928) (jiaxiang: Guangdong, Chaozhou) is een zeer rijke zakenman uit Hongkong. Hij is de rijkste mens ter wereld van Chinese afkomst. Hij spreekt Chaozhouhua en Standaardkantonees met een zwaar Chaozhou accent. Zoals vele Chaozhounezen opent hij zijn ontbijt met een Chaozhounese rijstepap en stuurt hij veel geld naar zijn geboortedorp.

Hij is ook eigenaar van een concern dat ook het Kruidvat en Trekpleister omvat.

Li Ka-shing werd geboren in 1928 te Chaozhou. In 1940 vluchtte de familie Li naar Hong Kong om de beroeringen in China te ontvluchten. De familie verbleef in het huis van Li Ka-Shings rijke oom. De arrogantie van zijn oom leidde Li tot wat hij nu is geworden, een rijk man.

Li's vader overleed in Hongkong. Vanwege dit stopte Li Ka-Shing met school en ging op zijn vijftiende werk zoeken om zijn gezin te helpen op financieel gebied. Hij vond werk bij een plasticfabriek, waar hij zestien uur per dag moest werken. Doordat hij veel geld had gespaard door dit werk, kon hij in 1950 zijn eigen bedrijf starten, Cheung Kong Industries. Dat bedrijf maakte ook plastic waren. Het bedrijf werd door Li veranderd in een bedrijf dat zich specialiseerde in onroerend goed. In 1972 kwam dat op de Hongkongse beurs. Cheung Kong breidt zich uit door in 1979 Hutchison Whampoa te kopen en zes jaar later Hongkong Electric Holdings Limited te kopen.Li Ka Shing Library@SMU

Chinese successes in business by:

A
Au Tak

B
Yang Bin

C
Chen Xiaoxu

F
Fong Leng

K
Kwong Siu-hing

L
Lee Shau Kee

L (vervolg)
Li Ka-Shing
Lü Buwei

S
Li Shufu
Charles Soong
Sudono Salim

T
Tung Chao Yung


W
Nina Wang
Wu Ying

Z
Zhenli Ye Gon
Zheyun Ye


innovation News Randstad News
Randstad Innovatie Nieuws click here

Meld nieuws