Randstad Nieuws New Rotterdam Economy

News Nieuws Rotterdam Partners




Rotterdam Partners officieel van start








IR. Ron Voskuilen


De nieuwe stichting Rotterdam Partners is vanaf 1 januari 2014 officieel van start gegaan. Economic Development Board Rotterdam, Rotterdam Investment Agency en Rotterdam Marketing bundelen de krachten om nog effectiever en efficiënter te werken aan de versterking van de stedelijke economie en de marketing van de stad.

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft hierover op 3 december een definitief besluit genomen.

Ron Voskuilen interim directeur Rotterdam Partners

De Raad van Toezicht van Rotterdam Partners heeft ir. Ron Voskuilen per direct benoemd tot directeur van Rotterdam Partners. Ron Voskuilen is scheidend algemeen directeur van de dienst Stadsontwikkeling van de Gemeente Rotterdam. Voskuilen is gevraagd de verdere integratie van Rotterdam Partners ter hand te nemen en de strategie voor de komende jaren vorm te geven.

Voorzitter van de Raad van Toezicht drs. Cees de Bruin: "Met Ron Voskuilen hebben we een ervaren en toegewijde professional die nu nodig is. Zeker nu het internationale imago van Rotterdam stijgende is, hebben we daadkracht nodig in het acquireren van internationale handel en conferenties en het ontwikkelen van het partnernetwerk."

De Raad van Toezicht heeft afscheid genomen van Fred van Beuningen als directeur van Rotterdam Partners. De Raad van Toezicht betreurt dat ze tot dit besluit heeft moeten komen nadat zij tot de conclusie is gekomen dat de opgave voor Rotterdam Partners andere competenties vraagt van haar directeur. De komende maanden wordt naar een definitieve oplossing gezocht voor deze positie. Continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening van Rotterdam Partners gedurende deze periode staat voorop.

Met de komst van Rotterdam Partners worden alle doelgroepen die er voor de stedelijke economie en citymarketing toe doen, te weten bewoners, (zakelijke) bezoekers, bedrijven en studenten, vanuit één organisatie bediend. Rotterdam Partners biedt een breed dienstenpakket gericht op toerisme, bedrijfsvestiging (acquisitie, handelsbevordering en current investor development) en citymarketing. Rotterdamse bedrijven en instellingen krijgen een belangrijke rol in de acquisitie en marketing van de stad. De vorming van Rotterdam Partners past daarmee in het huidige tijdsbeeld van veranderende verhoudingen tussen overheid en stedelijke partners. Daarnaast biedt het partnernetwerk het bedrijfsleven ruimte en een platform om een bijdrage te leveren aan stadsbrede economische opgaven. Rotterdam Partners fungeert hierbij als de verbindende schakel tussen bedrijfsleven, instellingen en het bestuur van de gemeente Rotterdam.






Raad van Toezicht Cees de Bruin


Cees de Bruin zal per 1 januari aantreden als voorzitter van de Raad van Toezicht. Hij is oprichter en bestuursvoorzitter van de Indofin Group, een internationale investeringsmaatschappij met kantoren in Rotterdam, Parijs, Genève en Houston. De Raad van Toezicht wordt verder gevormd door Jeannette Baljeu, wethouder Verkeer, Vervoer en Economie van de gemeente Rotterdam, Kitty van Dongen, CFO Ahoy, Leendert Bikker, Founder Bikker & Company, Karel Peters, bestuursvoorzitter Royal Burger Groep, Andy Mosmans CMO ARA Groep, en Allard Castelein, vanaf 1 januari CEO van het Havenbedrijf Rotterdam.

Kantoor
Rotterdam Partners is vanaf 20 januari te vinden aan de Coolsingel 195-197, in het kantoor waar nu al Rotterdam Marketing en de EDBR zitten. Hier is ook het stadspromotiekantoor ROTTERDAM.INFO gevestigd, dat eveneens deel zal uitmaken van Rotterdam Partners.
De Expatdesk verhuist 20 januari naar ROTTERDAM.INFO.
De komende periode wordt verder invulling gegeven aan Rotterdam Partners en het bijbehorende partnernetwerk.

Uiteraard houden wij u op de hoogte van deze ontwikkelingen...informtie klik hier



Actueel Nieuws Rotterdam Marketing Strategie Experts News Randstad News

Meld Nieuws / News Randstad news - contact



Meld nieuws