Randstad Nieuws New Rotterdam Economy

Economische vooruitzichten Randstad Nieuws/News

-




Randstad Nieuws / News publicatie

Economische vooruitzichten Sylvester

Wat heeft de toekomst in petto?
Sylvester E

Welkom op mijn Linkedin pagina.

Ik ben Sylvester Eijffinger, hoogleraar financiële economie en Jean Monnet hoogleraar Europese financiële en monetaire integratie aan de Universiteit van Tilburg. Ik hoop dat mijn weblog kennis en relevante informatie biedt aan iedereen die is geïnteresseerd in economie.

Hoewel de Europese economie iets lijkt aan te trekken is lang niet alles rozengeur en maneschijn. Zo loopt de staatsschuld op in bijvoorbeeld Frankrijk en Italië en blijven structurele hervormingen – zoals in EU-verband afgesproken – goeddeels uit. De wereldhandel groeit mondjesmaat, China neemt wat gas terug en hoewel de belangrijkste centrale banken goedkoop geld in omloop brengen zien we daarvan weinig terug in de groei van de economie.

Nu we in Nederland profiteren van de lage olieprijs en inflatie voert het kabinet in financieel beleid vooral met het oog op de komende verkiezingen. Het belastingplan geeft miljarden terug aan burgers, maar daardoor stijgt de staatsschuld. President Klaas Knot van de Nederlandsche Bank waarschuwde vorige week bij de NOS dat het ruimere begrotingsbeleid noopt tot een

Dit bericht is geplaatst in internationale economie, macro economie, EU, politiek, huizenmarkt, Nederland, rente, Economische Barometer.


Economie persberichten Randstad Nieuws/News
info@randstadnieuws.nl

Meld nieuws