Economic Ecological Efficient accountable outcome

Google pay clicks plus 23% , sites moeten dus...

Ondanks dat Google pay clicks met 23% plussen zijn de Ad Blockers in opmars.

Internetmarketers zoeken voor sites en content nieuwsdragers voor versterking om spontaan (on demand van de doelgroepen) gevonden te worden. 'DIM' Direct Internet Marketing strategie neemt toe om key positions in te nemen en key contacts te genereren. Meer informatie ...stuur uw vraag!



Maar Google is een Grootmacht op de wereld. Kijk maar naar de resultaten...

RANDSTAD BELEGGER NIEUWS ER CAPITAL NIEUWSBRIEF 123 - Google heeft zijn zaakjes op orde en verovert gestaag de wereld.



Hierbij ontvangt u nieuwsbrief 123 van ER Capital Vermogensbeheer. Middels onze nieuwsbrief willen wij u graag op de hoogte houden van onze visie op interessante beleggingsmogelijkheden. In onze nieuwsbrieven zullen wij dan ook telkens een of enkele aandelen en/of obligatiebeleggingen bespreken die naar onze mening interessant zijn om te kopen. Wij zullen dit zo concreet mogelijk doen, echter willen we graag benadrukken dat iedere investering/belegging dient te passen binnen het risicoprofiel van de belegger en gezien dient te worden als onderdeel van een portefeuillestrategie.


Google heeft zijn zaakjes op orde

Koers: $ 737,30


Conclusie:
De oprichting van Alphabet is vooral bedoeld om organisatorisch meer en beter greep op geldstromen binnen Google te krijgen
Google boekt in zijn kernbedrijf een gezonde vooruitgang, waardoor de winstgevendheid voorlopig zal blijven toenemen
Het aandeel is geschikt voor de gebalanceerde en offensieve portefeuille
Google gaat eigen aandelen terugkopen
U ontvangt wekelijks de gratis Nieuwsbrief van ER Capital. Als u de inhoud van onze Nieuwsbrief waardeert en ook nog in beleggen bent geïnteresseerd, dan is het misschien tijd om nader kennis te maken. ER Capital nodigt u van harte uit voor een goed gesprek en een kop koffie op Westplein 9 in Rotterdam. Pak de telefoon (010-2881446) of stuur een email (info@ercapital.nl) voor het maken van een afspraak.

Op 2 oktober 2015 voerde Google een verregaande reorganisatie door op holding niveau. Op die dag gingen Google, Alphabet en Maple Technologies samen, waarbij Alphabet de holding company werd. Alphabet is derhalve een verzameling bedrijven. De belangrijkste zijn Calico - gespecialiseerd in gezondheid, Nest - connected home business, Fiber en investeringsvehikels zoals Google Ventures en Google Capital. Google, de kern van het bedrijf, behoudt onderdelen als search, advertenties, Google Maps, apps, YouTube, Android en cloud infrastructure.





Over 2014 groeide de omzet met bijna 19% naar een waarde van $ 52,505 miljard. De winst ging met bijna 12% naar $ 17,323 miljard en de winst per aandeel steeg met ruim 10% naar
$ 25,21. De marktkapitalisatie van Google bedraagt $ 512,2 miljard!





Investeren

De reorganisatie was deels ingegeven door het verlangen om beter zicht en controle te houden op de geldstromen die het bedrijf in en uit gaan en binnen het bedrijf. De belangrijkste bronnen voor de inkomende geldstromen zijn mobile Search, programmatic advertising en YouTube. Een vorm van investeringen door Google is RankBrain. Dat is een zoeksysteem dat gebaseerd is op Kunstmatige Intelligentie ofwel zelflerende software. RankBrain moet zodoende Search op een hoger niveau brengen waardoor de positie van Google in deze markt sterk en verzekerd blijft. RankBrain is onderdeel van een beweging binnen de technologiesector om Kunstmatige Intelligentie breder in de bedrijfsvoering in te zetten. Bedrijven als Facebook en Microsoft investeren ook heel veel in zelflerende software en machine learning.

Een 2de voorbeeld van investeren in de toekomst is de zelfrijdende auto. Google heeft al weer een hele poos prototypes van zelfrijdende auto's rondrijden. Dat gebeurt niet alleen op gesloten circuits, maar ook al in het dagelijkse verkeer. De eerste recensies noemen het rijden in een zelfrijdende auto een saaie ervaring. De auto houdt zich precies aan de regels, maar heeft daardoor als nadeel dat het niet kan anticiperen op onvoorspelbaar menselijk gedrag.
Volgens sommigen is het concept van de zelfrijdende auto onderdeel van een bredere ontwrichtende ontwikkeling binnen de automobielsector. In de niet al te verre toekomst zullen er volgens marktvorsers nog maar vier typen auto's zijn.
1. De traditionele auto met beperkte zelfrijdende capaciteiten.
2. Family Autonomous Vehicles (FAV). Dat zijn zelfrijdende auto's die privébezit zijn. De FAV kan uitgroeien tot een nieuw statussymbool voor de kapitaalkrachtige klasse.
3. De shared Autonomous Vehicle (SAV). Daarmee bedoelen we een vloot van robotachtige taxi's. Een soort Uber, maar dan zonder chauffeur.
4. Pooled Shared Autonomous Vehicle (PSAV). Dat type lijkt sterk op de SAV, maar vervoer aanbiedt aan verschillende personen tegelijk!





Door de opmars van de verschillende soorten zelfrijdende auto kan de automarkt wel eens met 50% gaan krimpen. De traditionele automobielsector lijkt min of meer overvallen door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de zelfrijdende auto. General Motors kan waarschijnlijk pas in 2017 met een eigen variant op de zelfrijdende auto komen. Bedrijven als Tesla, maar zeker ook Google, hebben daarmee een royale voorsprong op de traditionele sector. Het grote voordeel van de nieuwkomer is dat ze veel kapitaalkrachtiger zijn dan de traditionele producenten. De financiële slagkracht van Google is groter dan die van GM, Ford en Chrysler samen.

Kernbedrijf




De sterke financiële positie komt niet zomaar uit de lucht vallen, maar is de uitkomst van de goede prestaties van het kernbedrijf. Het derde kwartaal van 2015 voldeed het bedrijf weer ruimschoots aan de verwachtingen. De omzet van alle sites en netwerken steeg met 13% tot een waarde van $ 18,68 miljard. Nadelige valutaeffecten kostte het bedrijf $ 1,3 miljard. Het operationele resultaat bedroeg $ 6,14 miljard en dat was in lijn met wat Wall Street verwachtte. De winst per aandeel van $ 7,35 was iets boven consensusverwachting van $ 7,20.
Bij het commentaar op de cijfers betoonde het management zich vooral tevreden over de prestaties van YouTube, dat sterk blijft groeien. Ook toonde het management zich meer dan tevreden over de ontwikkelingen bij mobile search, dat nu qua volumes groter is dan Search op de PC. De vrees was dat de snelle opkomst van Mobile ten koste zou gaan van Search. Die vrees is ongegrond gebleken dankzij een verbetering van de kwaliteit van Search door technologische aanpassingen. Hierboven hebben we kort uitgeweid over de snelle opmars van Kunstmatige Intelligentie bij Search.
Een derde positieve ontwikkeling was de versnelling in de groei van de zogeheten paid clicks, het aanklikken van een advertentie. Het totaal aantal clicks groeide met maar liefst 23%. Die snelle groei was overigens wel nodig omdat de gemiddelde prijs per click met maar liefst 16% daalde. Bij Google denken ze wel dat ook programmatic advertising jaren sterk zal blijven groeien. De verwachting is dat volumes de komende jaren zullen verdubbelen, terwijl de kosten gaan stabiliseren.



Aan het einde van de bijeenkomst met analisten kwam Google nog met een aardigheidje. Het maakte bekend om voor een bedrag van $ 5 miljard eigen aandelen te gaan inkopen. De kas van het bedrijf bevat meer dan $ 72 miljard en de verwachting is daarom dat dit slechts een begin is van een langdurig programma.



Met het veranderen en aanpassen van zijn interne organisatie lijkt Google aan een nieuw hoofdstuk begonnen waarbij zakelijkheid (Google) gekoppeld is aan innovatie en experiment. Die combinatie is eerst en vooral bedoeld om het kernbedrijf sterker te maken. De nieuwe zakelijkheid is terug te zien aan succesvolle pogingen om de kosten in de hand te houden terwijl de winstgevendheid weer toeneemt. Voor een groeiaandeel, zoals Google nog steeds genoemd mag worden, is de koerswinstverhouding van 20X niet bijzonder. De winstgroei is navenant en kan bovendien nog gekoppeld worden aan een programma van inkoop eigen aandelen. Google is daarom geschikt voor zowel de gebalanceerde als offensieve portefeuille.



Figure 1 Kerncijfers Google

'DIM' Direct Internet Marketing:
Randstad Nieuws / News site of content aanmelden klik hier


Randstad nieuws / news belegger Nieuws Randstad Nieuws
Randstad News Nieuws click here






ER Capital | Contact
Bezoekadres:
ER Capital - Westplein 9 - 3016 BM Rotterdam

Routebeschrijving

Telefoon: 010 - 288 1446
Email: info@ercapital.nl

Site:
ER CAPITAL NV

Meld nieuws