Stedenbouw architectuur architecten

Colt Ventilatoren en Zonwering Systemen

-



Architecten en service:
Architectuur vervult in alle tijden - naast de noodzakelijke basisfunctionaliteiten - primair de taak om prestige en image door middel van vormgeving tot uitdrukking te brengen. Het beoogde esthetische effect bepaalt hoe een applicatie uitgevoerd wordt, in volledige harmonie met een gebouw of juist als blikvanger.

meer




Glasconstructies:
Het meest functionele argument om te kiezen voor daglicht is energiebesparing. Door daglicht goed te benutten kan de gebruiker de helft van zijn energie-kosten voor kunstverlichting besparen. Andere functionele argumenten liggen op het terrein van gezondheid en sociale veiligheid.

meer




Buitenzonwering:
Zonwering aan de buitenkant van het gebouw is een van de meest effectieve manieren om zonne-instraling in een gebouw te voorkomen en ook in de zomer aangename binnentemperaturen te bereiken.

meer




Lamellenroosters:
Ieder gebouw heeft voorzieningen nodig voor technische installaties zoals ventilatie, verwarming en airconditioning. Hiervoor worden vaak openingen in de gevel vrijgelaten of installaties op het dak aangebracht. Voor het afschermen hiervan heeft Colt verschillende louvresystemen in haar programma opgenomen.

meer




Klimaattechniek utiliteit:
Het Colt Caloris klimaatsysteem op basis van warmtepomptechniek heeft een groot aantal unieke kenmerken, waardoor het zich onderscheidt van alle bestaande systemen in de markt.

meer




Natuurlijke ventilatie:
In ieder gebouw -of dit nu gebruikt wordt voor industriƫle productie, opslag, kantoor, winkelcentrum, school of ziekenhuis- komt warmte vrij. Om warmteproblemen te voorkomen moet in veel gevallen de overtollige warmte effectief afgevoerd worden. Hiervoor is ventilatie nodig.

meer




Klimaattechniek industrie:
Ieder gebouw heeft een eigen klimaat. Colt beschikt over een compleet programma systemen, waarmee voor iedere individuele situatie een goed functionerende oplossing geleverd kan worden.

meer




Rookbeheersing en RWA:
Waar vuur is, is rook. Rook belemmert enerzijds mensen een vluchtweg te vinden en anderzijds de brandweer om de brand te bestrijden. Als specialist op het gebied van natuurlijke ventilatie werd Colt dan ook in een zeer vroeg stadium betrokken bij het onderzoek naar de rook- en warmte-afvoer van brand. Deze onderzoeken vormen de basis voor later uitgevaardigde richtlijnen.

meer




Service en onderhoud:
Colt beschikt over een professionele organisatie voor onderhoud en renovatie. Technisch adviseurs zijn dagelijk onderweg om, samen met de opdrachtgever, ter plekke vast te stellen wat er moet gebeuren om een installatie volledig operationeel te houden of te maken.

meer




Daglichttechniek:
Door middel van spiegels wordt het daglicht op plaatsen gebracht waar dit normaal niet kan komen.

meer


Randstad Nieuws/ News/

Meld nieuws