Duurzame Hotels Restaurants Resorts

Duurzame Hotels Restaurants Resorts

-

Duurzame Hotels Nederland is een MVO kennisorganisatie voor duurzame ontwikkeling binnen de gastvrijheidindustrie.



Dr. Sarah Jenny
Directeur





Hét startpunt voor alle hotels die hun bedrijfsvoering willen verduurzamen en dit ook zichtbaarheid willen geven naar de gasten.

Wij ondersteunen hotels van A tot Z met het toepassen van een duurzame bedrijfsvoering en het behalen van een duurzaamheidcertificaat zoals Green Globe, Green Key, Europees Ecolabel, ISO 14001 of Travelife. MVO Nederland

Wij bieden u graag een helpende hand bij de volgende activiteiten:

Projectmanagement
Training
Inkoop duurzame producten
Promotie duurzame hotels

Albert Rouwendal, Directeur Operations Benelux Mövenpick hotels: Duurzame Hotels Nederland is tijdens het gehele certificeringproces een grote steun en bron van kennis voor ons geweest. Wij zijn er erg trots op dat wij met de inzet en hulp van deze specialisten voor alle drie de Nederlandse Mövenpick Hotels het Green Globe certificaat hebben kunnen behalen. Met de meegekregen tips kunnen wij er gedurende de komende jaren voor zorgen dat wij up to standard blijven. Lees meer ervaringen van onze klanten.

Turn-key oplossingen voor een duurzame bedrijfsvoering

Duurzame Hotels Nederland biedt u verschillende mogelijkheden om hotels te begeleiden naar een duurzaamheidcertificaat. Het traject dat het beste bij het hotel aansluit hangt af van de mate waarin het hotel het duurzaamheidproject zelfstandig wil uitvoeren.

Complete projectbegeleiding het verwerven van een certificaat van A tot Z

Uitvoeringsplan de eerste stap naar een duurzaamheidcertificaat

Hotel Care programma - voor een jaarlijkse, positieve her-certificering

CO2 voetafdruk berekening hoeveel CO2 stoot het hotel eigenlijk uit?


Laat de medewerkers het duurzaamheidbeleid tot een succes brengen

Het beleid van uw organisatie kan pas tot een succes worden gebracht indien iedereen binnen de organisatie de noodzaak ervan ziet dit beleid te volgen.

Bewustwording en kennis van een duurzame ontwikkeling is daarom een essentieel onderdeel van de verduurzaming van iedere organisatie. Tevens nemen de verschillende duurzaamheidcertificaten training op als verplicht of optioneel onderdeel van de programmavereisten.

Onze duurzaamheidtraining sluit perfect aan bij de verschillende duurzaamheidcertificaten en maken wij per hotel op maat. Tijdens een interactieve, informatieve en inspirerende halve dag nemen wij de medewerkers mee in de wereld van duurzame ontwikkeling. Het doel van de training is om alle medewerkers bewust te maken van het belang van duurzaam denken en handelen, te informeren over het duurzaamheidsbeleid van het hotel en gezamenlijk in staat te zijn nieuwe ideeën voor duurzaamheid te ontwikkelen.

De training is toegankelijk voor ieder opleidingsniveau. De training kan zowel in het Engels of in het Nederlands worden verzorgd, afhankelijk van de voorkeur.


Het selecteren van duurzame producten op basis van kwaliteit en prijs.

Samen met onze partner Highland Purchasing (highlandpurchasing.nl) analyseren wij voor u de voors en tegens van de beschikbare groene producten maken selecties van die zaken die het best aan uw wensen en de gestelde criteria voldoen. Hotels die bij Duurzame Hotels Nederland aangesloten zijn profiteren van:

Gratis inkoopscan

Prijsvoordeel via onze inkooporganisatie

Advies bij inkoop van duurzame producten

Identificatie en selectie van geschikte leveranciers

Up-to-date kennis over markten, leveranciers en leveranciersprestaties

Neem direct contact op met Duurzame Hotels Nederland voor meer informatie.


Communiceer uw duurzame karakter

Duurzame Hotels Nederland helpt organisaties om hun duurzame karakter te communiceren op basis van een imago, dat niet alleen kwaliteit, maatschappelijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid uitstraalt, maar ook comfort, luxe en gezondheidsbewustzijn. Dus ook de meerwaarde voor uw gast!


Randstad News - Randstad Nieuws

contact

Twitter:@Randstadnews

Meld nieuws