Beste kwaliteit koffiebonen

Beste kwaliteit koffiebonen en verschillende smak

Beste Kwaliteit koffiebonen en verschillende smaken


Koffiebonen voor een espresso of een barista.


Selecteer koffiebonen van de beste kwaliteit. Versgemalen bonen garanderen de beste smaak. Niet de duurste koffiemachines. Prijs naar kwaliteit. Koffie met zorg, selecteert de beste koffiebonen en branden met zorg en vakmanschap de verschillen in smaken in eigen koffiebranderij.

Verschillende koffiesmaken, verschillende koffiebonen

Klik hier voor top kwaliteit Koffie.
Koffiebonen met zorg geselecteerd en naar gewenste melanges gebrand:
Koffie met Zorg
Koffiebonen met een licht zurige smaak voor espresso.
Koffiebonen met zachte smaak van cacao en bessen zijn meer geschikt voor cappuccino en latte macchiato.Koffie cultuur, koffiebonen, koffiesmaken, koffie momentenKoffiedrinken op bepaalde momenten van de dag zijn in onze cultuur van belang geworden.
De geur van vers gezette koffie en het toeleven naar dat moment wint het in onze jachtige maatschappij.Koffie is de smaakmaker in elke lifestyleKoffie is trendy drank waar elke generatie van kangenieten. Koffiesmaken uit Italië, koffieland nummer één. Vanuit Italie verspreidde de drank zich over europa. De laatste jaren laten we ons steeds meer door deze Italiaanse levensgenieters inspireren als het op koffie aankomt. Koffie en koffiebonen zijn hierdoor stevig in opkomst, steeds meer mensen hebben thuis een luxe koffiemachine en genieten van koffie met een persoonlijk smaak koffiebonen.


De koffiecultuur wordt populair


De koffiecultuur is veranderd. De koffiegeur weer ruiken, koffiezetten per kop in plaats van kan. Er komen steeds meer koffiemerken in Nederlandse. We drinken koffie thuis en op kantoor. Thuis drinken we ook kwalitatief betere koffie,want espressoapparaten ook de duurdere worden steeds meer verkocht. Kortom we schenken steeds meer aandacht en genieten meer van een goede kop koffie.

Koffie is de meest gedronken drank van Nederland.
Nederlanders verbruiken ongeveer 8 kilo koffiebonen per persoon per jaar en dat komt neer op een 4,4 kopjes per dag. Daarmee drinken we meer koffie dan bijvoorbeeld de Italianen die 3,6 kopjes per dag drinken. 76 procent van de koffieconsumptie in Nederland wordt thuis gedronken.
Koffiedrinkers zijn te onderscheiden in de traditionele klassieke drinkers, moderne drinkers (liefhebbers van cappuccino, cspresso en andere melk varianten). De ochtend is het meest populaire koffiemoment in Nederland, meer dan de helft van alle koffiedrinkers drinkt dan koffie. Dit wordt gevolgd door de avond met een derde van alle koffiedrinkers, een opmerkelijk verschil met bijvoorbeeld Duitsland en Frankrijk waar in de avond veel minder koffie wordt gedronken.
Het moment van de dag, het soort koffie dat je drinkt, dit is allemaal van invloed op de functie die een kopje koffie kan hebben. Voor elk type koffiedrinker en voor ieder moment is een bijpassende koffie.


Verwennerij


Een heerlijke cappuccino of espresso. Voorbeelden van de koffie die gedronken worden als verwennerij.

Relax


Koffie wordt ook gedronken vanwege de behoefte aan ontspanning en rust, meer dan de helft van alle kopjes koffie zorgt voor een ontspannen momentje.

Maaltijd


Meer dan 25% van de koffie wordt gedronken ter afsluiting van een maaltijd. Een heerlijk diner of lunch is pas geslaagd wanneer deze wordt afgesloten met een heerlijke koffie.

De ontdekking van koffiebonen


De koffieboon werd naar verluidt al zon 1700 jaar geleden ontdekt, maar het idee om koffiebonen te branden, te malen en met water te vermengen is nog niet zo gek oud. Tot een paar honderd jaar geleden werden koffiebonen gegeten of in een wijnachtige drank verwerkt. De koffiebonenhandel was van oorsprong een Arabische aangelegenheid, totdat Europese ontdekkingsreizigers de drank in de 15e eeuw op het spoor kwamen. Inmiddels horen Zuid en Midden-Amerika tot de grootste koffieproducenten ter wereld en kennen we koffiebonen van over de hele wereld, met elk hun eigen smaak. De beste koffielanden liggen allemaal rond de evenaar, van Zuid en Midden-Amerika tot Afrika en Azië. Koffie groeit het best in een subtropisch klimaat waar de temperatuur constant is.
Belangrijke landen in de koffieproductie zijn:
Mexico: de meeste fairtrade koffiebonen komen hier vandaan.

Brazilië: een derde van alle koffiebonen komt hier vandaan.
Colombia: koffiebonen hier hebben vaak een goede body en zijn zoet en noot-achtig van smaak .
Costa Rica: hier komen alleen arabica koffiebonen vandaan.
Guatamala: vaak een rook-achtige smaak aan de koffiebonen.
Ethiopie: de oorsprong van de arabica koffiebonen, hoge kwaliteit bonen.
Kenia: meestal frisse smaak met fruittonen, zeer hoogwaardige koffiebonen.
Vietnam: de absolute nummer 1 producent in robusta koffiebonen.

Koffie Tips.


Nog steeds het bakje oude gemalen koffie, met een half oog uit het onderste schap van de supermarkt gepakt ?
Probeer eens goed het verschil tussen dat kopje koffie en een goede café crème, espresso, filterkoffie of cappuccino te proeven. Bestel je koffiebonen snel en gemakkelijk online en koop in principe nooit gemalen koffie. Bewaar de koffiebonen na het openen van de verpakking in een luchtdicht af te sluiten bus. En vergeet die oude busjes met gemalen koffie van enkele weken oud want bij gemalen koffie ben je na één dag zon beetje de helft van de smaak kwijt. Er zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar, waaronder een aantal soorten die je bijzonder in de smaak zullen vallen. Koop bij een webwinkel koffiebonen (thuis zelf malen komt de smaak ten goede) en ontdek je favoriete smaak.Laat je goed voorlichten bij de aanschaf van espresso apparaat of bonenmaler en zorg voor enige basiskennis voor de juiste bereiding. Het kost niet veel tijd en het is de moeite waard. ( Bron: koffielabels)

Arabica of Robusta koffiebonen


Er zijn zon 60 verschillende soorten koffieplanten, maar de bekendste zijn de Arabica en de Robusta. Veel andere planten zijn niet geschikt voor consumptie. Het meest hoogwaardige koffiebonen zijn de Arabica-bonen. Deze komen van oorsprong uit Ethiopië en vonden hun weg naar de Arabische landen. In de 17e eeuw hebben Nederlanders deze koffieplant verspreid in Indonesië en Suriname De bekendere Arabica-koffiebonen hebben tonen van karamel, chocolade en amandel. Robusta-koffiebonen vind je veel in de goedkopere melanges. Deze vind zijn oorsprong in West-Afrika en de streken rond om de evenaar. Robusta-bonen leveren een grotere oogst dan Arabica-bonen en zijn daardoor voordeliger . Smaak is persoonlijk., maar houd je het liever mild, neem een koffieboon met een hoog Arabica gehalte.Voor een Krachtige koffie adviseren wij een melange met een groter aandeel Robustabonen
100% Arabica-bonen of een melange van Arabica en Robusta-bonen
Kenmerkend voor 100% Arabica-bonen is het evenwichtige aroma, de wat zoete volle aromatische smaak en een lager cafeïne gehalte. Bij veel koffiemerken worden vaak melanges gemaakt, zodat de verschillende eigenschappen van de 100% Arabica-koffiebonen elkaar complimenteren. Dit levert een complexere smaak op.
Koffiebranderijen creëren ook allerlei melanges tussen de Arabica-koffiebonen en de goedkopere Robusta-koffiebonen. Een percentage robusta-bonen creëert een krachtigere koffie , zorgt voor een mooie crème-laag op de koffie en bevat 2 tot 3 keer meer cafeïne . Melanges met een percentage Robusta-koffiebonen zijn ideaal voor het maken van Cappuccino of latte macchiato. De Robusta-bonen houden hierin de melk en het melkschuim mooier vast.
Koffiebonen.. licht of donker gebrand ?
Vaak lees je bij de beschrijving van koffiebonen de termen als licht gebrand, donker gebrand of zeer donker gebrand. Wat betekend dit eigenlijk en welke informatie kan ik hieruit opmaken. Eerst moet je weten dat om een groene koffieboon geschikt te maken voor consumptie, deze wordt gebrand in een koffiebranderij. Door de hoge temperatuur tijdens het branden veranderen de groene koffiebonen naar de voor ons zo bekende bruin gebrande boon. Hoe langer de bonen worden verhit worden hoe donkerder de kleur en krachtiger de smaak. Licht gebrande bonen zijn zeer geschikt voor de Hollandse manier van koffiezetten voor lungo en americano. Donker gebrande bonen gebruik je meer voor espresso, cappuccino en latte macchiato.

Espresso in 6 stappen

.
Koop uitsluitend kwalitatieve koffiebonen.
Gebruik altijd versgemalen koffie.
Zet je koffie met zacht vers water.
De ideale doorlooptijd voor een espresso is tussen de 20 en 30 seconden.
Serveer in verwarmde (espresso) kopjes en laat de espresso niet afkoelen.
Neem de tijd om van je espresso te genieten.
Hoe herken ik een goede espresso?
De aroma van een perfecte espresso.
Dat is een aroma; vol, intens en in balans, met een rijke geur van bloemen, fruit en chocolade (gedefinieerd door het Italiaans nationaal espresso instituut)
Op het oog de perfecte espresso
Een dikke crèma laag met een fijne structuur (hazelnoot tot grijs bruin kleurig) met hele kleine highlights, deze crèma moet 3 tot 4 minuten blijven liggen.
De body van een perfecte espresso
De espresso geeft een vol romig mondgevoel. Wanneer zij goed wordt gemaakt, zal er een ronde, volle rijke smaak te proeven zijn, die de kwaliteit van de melange bevestigt.
De smaak van de perfecte espresso
Als laatste is het de smaak die de kwaliteit van de espresso definieert;
Een harmonieuze smaak op de tong, fluweelzacht, een beetje bitter maar nooit te scherp.
Om deze mix van sensaties te krijgen, heb je een kwaliteitsmelange nodig, de juiste maling en dosering van de koffie. Een uitstekende espressomachine, correct gebruik van deze machine en voldoende kennis over het maken van een espresso.


Hoe maak ik een perfecte Cappuccino?


De perfecte cappuccino is een espresso koffie met een gelijke hoeveelheid melk en melkschuim, totaal ongeveer 150ml.
Het bereiden van de melk is de basis van de perfecte cappuccino. Een weelderige langdurige room, zonder grote luchtbellen, is het geheim van de heerlijke smaaksensatie in je mond. Gebruik volle melk, zo koud mogelijk, voor het beste resultaat. Dit geeft de melk meer tijd om tot een temperatuur van 65 graden te komen, waardoor je langer de tijd hebt om een goed melkschuim te maken.
Het is zeer belangrijk dat je het stoompijpje in de juiste positie plaatst ten opzichte van de melk. De ideale positie is wanneer de stoomuitlaat zich een halve centimeter onder de oppervlakte van de melk bevind, schuin naar één kant zodat de stoom een draaiende beweging in de melk maakt. Zodra je een licht sissend geluid hoort, moet je het stoompijpje verder uit de melk halen. Als de juiste temperatuur bereikt is, tik dan zachtjes met de melkkan waardoor de luchtbellen verdwijnen. Maak grote draaiende bewegingen met de melkkan waardoor je een fluweelachtige glans krijgt en zo houd je het melkschuim schenkbaar.
De kunst van de perfecte cappuccino eindigt hier niet. In feite opent de melk een nieuwe wereld voor de originaliteit, creativiteit en ervaring van de persoon die de koffie maakt.

Welke koffie variaties hebben espresso als basis?
Op espresso gebaseerde koffies zijn:
de doppio (een dubbele espresso)
de caffè macchiato ( een espresso met een toef melkschuim)
de caffè americano (een espresso gezet op een kopje heet water, lijkt op reguliere Nederlandse kop koffie)
de caffè corretto (een espresso met grappa, sambuca of brandy)
de cappuccino (espresso met gestoomde melk en melkschuim)
de caffè panna (espresso met slagroom)
de ristretto (een espresso met een kleiner volume maar met wel de volledige extractietijd, voor een extra sterke smaak)
de caffè lungo (een espresso die wat langer door blijft lopen zodat het volume groter is)
de caffè latte (een lungo met warme melk, ongeveer fifty-fifty)
de latte macchiato ( de koffie verkeerd), een glas warme melk met melkschuim, en een espresso eraan toegevoegd. Velen vinden het hierbij van belang dat er drie lagen zichtbaar blijven door het glas; nl. onderin de melk, in het midden de espresso en bovenin het schuim.)

Wat is een Barista?


De term barista komt uit het Italiaans en betekend letterlijk barkeeper. Een barista bereidt,versiert en serveert koffie. Van origine is het iemand die in het maken van espresso is gespecialiseerdAls barista wil je het beste uit de koffie naar voren brengen. Kleine verschillen hebben al invloed op de smaak, net als bij wijn. Waar de koffie vandaan komt, hoe deze is gebrand, het zijn allemaal factoren die een rol spelen.De latte art, of de kunst van melkschuimfiguren, is slechts een bijkomstigheid. Een goede barista beheerst deze vaardigheden vaak wel.

De 5 Ms De gouden regels voor een Barista
Melange


Alle koffiebonen in de melange dragen bij tot het uiteindelijke resultaat, de smaak en het aroma van de koffie. Eén mindere bonensoort kan het resultaat van de koffie beïnvloeden. De branding van de koffiebonen moet ook voldoen aan de eisen van de aroma en de smaak. Zo hebben mensen een voorkeur voor een donkergebrande koffieboon met een minder zuurtje, andere genieten meer van een lichter gebrande boon met een zuurtje.

Maling


Het malen van de koffiebonen is een belangrijke schakel tussen het branden en het verkrijgen van een goede koffie. Om optimaal te genieten van de koffie is het malen van de koffiebonen op het moment van bereiding van groot belang. De fijnheid van de mailing bepaalt hoe snel het water door de koffie in het kopje loopt. Bij iedere koffie is dit anders
Machine
Een espressokoffiemachine maakt de koffie door heet water met hoge druk door de koffie heen te persen. Onder invloed van de juiste temperatuur en druk worden de smaak en aroma door de koffiebonen afgegeven. espressokoffie kan je bereiden met een volautomaat, halfautomaat of handmatig.

Meesterhand


Koffiemachines worden steeds verder ontwikkeld, maar de hand van de meester is nog steeds van groot belang, zijn/haar ervaring en kennis zijn het verschil tussen een gewone en uitstekende koffie.

Missie Koffie Met Zorg
Het beste willen halen uit de koffie en de machine zijn je belangrijkste drijfveren en maken het uiteindelijke verschil.Koffie Met Zorg is een Social Enterprise waardoor de kwaliteit met de grootste zorg wordt gegarandeerd en dat proef je in elke speciale melange


Meld nieuws