Wat doet Progesteron voor gezondheid vrouwen

Wat doet progesteron voor gezondheid vrouwen

-

Alles wat vrouwen moeten weten over progesteron




Je lichaam heeft hormonen nodig
om allerlei natuurlijke processen te regelen. Het is daarbij belangrijk dat de verschillende hormonen goed in balans zijn, zodat je lichaam kan functioneren hoe het hoort. Een van de hormonen die je lichaam nodig heeft is progesteron. Maar wat is precies de functie van dit stofje en wat gebeurt er wanneer je progesteronspiegel niet in balans is? Nederland Slank legt het uit en geeft je tips voor een gezond progesteronniveau.

In dit artikel lees je over de volgende onderwerpen:

Wat is progesteron?

Een hoge progesteronspiegel

Een lage progesteronspiegel

Hoe kun je je progesteronniveau in balans houden?

Vind balans met Nederland Slank


Wat is progesteron?
Progesteron is een geslachtshormoon. Het is een vrouwelijk hormoon dat samen met oestrogeen verantwoordelijk is voor verschillende processen rondom vruchtbaarheid en ontwikkeling in de pubertijd. Het stofje wordt aangemaakt in de eierstokken, specifiek in het gele lichaam. Dit is een onderdeel in je eierstokken dat na iedere eisprong gevormd wordt. Na de menstruatie verdwijnt het weer en maakt het even geen hormonen aan, waarna het weer terugkeert na de eisprong. Je lichaam maakt dus niet constant progesteron aan.


Maak je te veel of juist te weinig progesteron aan? Dan stellen wij een op maat gemaakt voedingsschema op dat je daarbij helpt. Zo zorg je op een volledig natuurlijke manier voor balans en geef je je lichaam precies wat het nodig heeft. Ben je benieuwd naar onze werkwijze en wil je graag meer weten? Neem dan contact met ons op en plan een gratis consult in.

persbericht van beek communicatie / Randstad Nieuws / News

Meld nieuws