Beste Handspecialisten Chirurgie Chirurgen

Beste Handspecialisten Handchirurgie

-



Beste handspecialisten
Specialistenwijzer Handspecialisten- Polsspecialisten, Polschirurgie


HAND- EN POLSKLACHTEN?
HOE KIES IK DE BESTE GEKWALIFICEERDE PLASTISCH CHIRURG? / FESSH gekwalificeerd, (Federation of European Societies for Surgery of the Hand) en gekwalificeerd LID VAN NVPC?



Drs C.B.(Kees) IJsselstein...direct contact


Lidmaatschappen


Federation of European Societies for Surgery of the Hand, (FESSH)
American Society for Surgery of the Hand (ASSH)
Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC)
Nederlandse Vereniging voor Handchirurgie (NVvH)
Nederlandse Vereniging voor Plastische en Esthetische Chirurgie
Nevenactiviteit
bestuurslid van de NVPC.




Iedereen met klachten en aandoeningen aan hand of pols, terecht in het speciale Centrum voor Hand- en Polschirurgie. Zowel eenvoudige als meer complexe pols- en handaandoeningen worden er behandeld.



Speciaal ook voor musici, sporters en mensen waarvan de hand- en pols van vitale betekenis zijn.
Klik hier voor meer informatie en spreekuur.


Aandoeningen aan hand en pols komen relatief vaak voor. Het ASZ centrum voor hand- en polschirurgie en haar deskundige hand- en polsspecialisten, richt zich op patiënten met hand- en polsproblemen zoals:
gewrichtslijtage (artrose)
reuma
complexe hand- en polsaandoeningen na een aangeboren afwijking of een ongeval
letsel aan pezen, banden en/of zenuwen
vasculaire (bloedvat)problemen


Behandelingen
De meest voorkomende behandelingen die uitgevoerd worden zijn:
Brunelli plastiek
Carpaal tunnelsyndroom
LCTH-fusie (Gedeeltelijk vastzetten van de pols)

Mallet finger (hamervinger)

Peeskokerontsteking van de duim (de Quervain)

Polsprothese

Slijtage duimbasis

Skiduim

Trigger finger (haperende vinger)

Ulnaropathie (beklemming van de elleboogzenuw)

Vingergewrichtsprothese

Ziekte van Dupuytren (koetsiershand)


Behandelingen
Aandoeningen aan hand en pols komen relatief vaak voor en kunnen spontaan ontstaan. Ze kunnen ook veroorzaakt worden door:
een ongeval
overbelasting
een aangeboren afwijking
slijtage
reuma

Direct naar afdeling klik hier...

De pols is een van de meest ingewikkelde en meest beweeglijke gewrichten van het lichaam. Pols- en handaandoeningen kunnen u in het dagelijks leven erg belemmeren en veroorzaken veel arbeidsongeschiktheid.


De meest voorkomende behandelingen die uitgevoerd worden zijn:

Carpaal tunnelsyndroom
Bij het carpaal tunnelsyndroom is de middelste armzenuw in de pols beklemd geraakt. Wanneer de klachten verergeren, kan een operatie uitkomst bieden.

LCTH-fusie (Gedeeltelijk vastzetten van de pols)
Het onderling vastzetten (fusie) van de handwortelbeentjes is soms een oplossing wanneer het kraakbeen tussen beiden rijen handwortelbeentjes ernstig beschadigd of versleten is. Vier handwortelbeentjes worden vastgezet, één handwortelbeentje (het os scaphoïd) wordt geheel of gedeeltelijk verwijderd.

Mallet finger (hamervinger
Bij een mallet finger blijft het topje van de vinger in buigstand staan. Behandeling bestaat uit het dragen van een spalk of het operatief verkorten van de pees.

Polsprothese
Vervanging of vastzetten van de pols is soms de oplossing wanneer het kraakbeen van een pols ernstig beschadigd is of versleten. De slijtage kan veroorzaakt zijn door kraakbeen- en stofwisselingsziekten, reuma of een botbreuk. Soms is de oorzaak onduidelijk. Bij het plaatsen van een polsprothese wordt het ontstoken of versleten gewricht door een kunstgewricht vervangen.

Proximale rij carpectomie (polsslijtage)
Wanneer vooral slijtage in de eerste rij handwortelbeentjes zit, kunnen uw klachten verholpen worden door de eerste rij handwortelbeentjes te verwijderen. De overige botjes worden door bandjes in de pols op zijn plaats gehouden. Na de operatie is de pols iets minder beweeglijk dan een gezond polsgewricht.

Slijtage duimbasis
Als de botjes in de basis van uw duim versleten zijn, heeft u minder kracht in uw duim en kunt u uw duim minder goed bewegen. Wanneer rust, pijnstilling en een spalk niet meer helpen, bestaat de behandeling uit het toedienen van ontstekingsremmers of een operatie.

Skiduim
Bij een skiduim is de gewrichtsband die aan de binnenzijde van de duim zit verslapt, verrekt of gescheurd. Een directe en goede behandeling kan voorkomen dat uw duimgewricht instabiel wordt.

Trigger finger (haperende vinger)
Bij een trigger finger kunt u uw vinger of duim moeilijk strekken. Af en toe blijft de vinger zelfs vastzitten.

Ulnaropathie (beklemming van de elleboogzenuw)
Als uw pink en ringvinger gevoelloos zijn en tintelen, kan het zijn dat de zenuw in uw elleboog bekneld is. Wanneer rust en houdingadviezen niet helpen, kan een operatie uitkomst bieden.

Vingergewrichtsprothese
U krijgt een vingergewrichtsprothese wanneer een of meerdere vindergewrichten is beschadigd of versleten. Het vervangen van het gewricht door een prothese heet een arthroplastiek. De operatie vindt plaats in een dagopname en wordt uitgevoerd in het Centrum voor Hand- en Polschirurgie.


Ziekte van Dupuytren (koetsiershand)
Bij de ziekte van Dupuytren staan de vingers krom en zijn daardoor moeilijk te bewegen. Met een operatie kunnen wij de vingers rechter zetten zodat u ze weer beter kunt bewegen.

Specialismen
Onderzoeken
Behandelingen

Telefoonnummer:
(078) 652 32 66

Locaties Dordwijk, Zwijndrecht en Sliedrecht

Kundig team
Een deskundig team van ervaren plastisch chirurgen, revalidatie artsen, reumatologen, ergotherapeuten en fysiotherapeuten staat voor u klaar. U wordt behandeld volgens de laatste inzichten. De samenwerkende specialisten stemmen hun behandeling met elkaar af. Hierdoor is de behandeling sneller, efficiënter en van een hoog niveau.

Dordrecht
Het Centrum voor Hand- en Polschirurgie is gevestigd in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht, op locatie Dordwijk. Het centrum is onderdeel van de polikliniek Plastische chirurgie.

Contact
Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Wij helpen u graag. Van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 uur en 12.00 uur kunt u ons bereiken, via telefoonnummer (078) 652 32 66.


Specialisten voor Hand- en Polschirurgie
Praktische informatie
Specialisten en medewerkers
Behandelingen
Handenspreekuur
Folders Centrum voor Hand- en Polschirurgie


Praktische informatie hand- en pols en plastische chirurgie

Op welke locaties kan ik terecht?
Hoe maak ik een afspraak?
Wat neem ik mee voor mijn 1e afspraak?
Hoe kan ik de polikliniek bereiken?
Hoe zeg ik een afspraak af?
Uw afspraak op de polikliniek
Vergoeding



Nieuws handspecialisten, polsspecialisten, polsprothese en polschirurgie

Totale polsprothese
Centrum voor hand en polschirurgie ASZ Albert Schweizer Ziekenhuis te Dordrecht.


Het betreft een nieuw type totale polsprothese die gemaakt wordt uit pyrocarbon.
Deze Franse prothese werd ontworpen door dr. Bellevère in Nantes, Frankrijk. Het materiaal pyrocarbon slijt niet en heeft dezelfde eigenschappen en elasticiteit als gewoon bot.

De verwachting is dat deze nieuwe prothese een langere levensduur heeft en een nog beter behoud van het omliggende bot. Dit heeft ook invloed op de minimum leeftijd van de patiënt waarop deze prothese gebruikt kan worden.

De ontwerp filosofie is geheel nieuw en geheel anders dan de tot nu toe gebruikte polsprothesen.

Een polsprothese kan ervoor zorgen dat in een aantal gevallen kapotte of slechte polsen niet meer hoeven te worden vastgezet en zo hun functie kunnen behouden. Dit kan betekenen dat minder mensen arbeidsongeschikt worden na ernstige polsaandoeningen.

Hand en polsklachten aandoeningen: Zorg en Gezondheidsnieuws
klik hier..




Randstadnieuws / news

Meld nieuws