BPD Team Rotterdam en regio Stadmakers

BPD Team Rotterdam en regio stadmakers

-

BPD Gebiedsontwikkeling
Team Rotterdam en regio stadmakers
Wij ontwikkelen de leefomgevingen van de toekomst. Duurzaam en betaalbaar.








Goede groei in en rondom de stad

Ze hebben er duidelijk zin in: het kwartet Helma Born, Sigrid Verleun, Paul Becht en Christiaan Groeneweg. De mix van ervaring en aanstormend talent maken graag het verschil in Rotterdam en omstreken, van hartje stad 010 tot en met de gemeenten eromheen waar het net zo goed bruist. Een gesprek over gevarieerde en nieuwe opgaven, de langjarige betrokkenheid bij buurten en wijken en de meegroeiende rol als gebiedsontwikkelaar.

Publicatiedatum: 24 mei 2023

Eager zijn ze zeker, de leden van het "Team Rotterdam". Ontwikkelingsmanager Paul Becht, zelf sinds 2002 werkzaam bij de regio Zuid-West en zeer ervaren in het Rotterdamse, zag in 2021 Helma Born aan boord komen als nieuwe regiodirecteur (met Rotterdam in de portefeuille), niet veel later gevolgd door Christiaan Groeneweg als stadsontwikkelaar en Sigrid Verleun als ontwikkelingsmanager. Ze werken aan de opgaven van de regio Rotterdam, die even afwisselend als complex zijn. Met de steun in de rug van Rabobank én BPD Woningfonds, dat op steeds meer plekken het aanbod aan middenhuurwoningen vergroot, kan BPD zich langjarig verbinden aan gebieden – of ze nu bestaand of nieuw zijn.

‘Voor woningcorporaties en gemeenten zijn wij een vanzelfsprekende partner’, zo geeft Helma Born aan. Dan gaat het om uithoudingsvermogen en het vermogen om per gebied steeds de goede coalities te smeden. Maar ook om het eigen maken van nieuwe maatschappelijke vraagstukken die zich aandienen: van ecologie en waterbeheer tot en met bewonersparticipatie. En last but not least: doorpakken in donker wordende tijden.

Jullie werken aan een grote range aan woonmilieus. Hoe komt dat tot stand?

Becht: 'We kennen dat eigenlijk al een hele tijd. Van de projecten in en om het centrum van Rotterdam – met als nieuwste toevoeging de gestapelde gezinswoningen in Cool – via de nieuwe gebieden aan het water zoals Katendrecht en Wilhelminapier tot en met de stedelijke uitleg zoals Nesselande. En daartussen niet te vergeten de naoorlogse woongebieden met projecten als de herstructurering van Wielewaal. Het zijn stuk voor stuk projecten waar we langjarig bij betrokken zijn. Het mooie is ook dat we soms de cirkel rond kunnen maken, zoals op Katendrecht waar we rond het jaar 2000 de eerste woongebouwen neerzetten – op de kop van het schiereiland – en nu juist de afronding verzorgen, met het dubbele woongebouw De Bund. Dat zegt al iets over de betrokkenheid van BPD bij deze stad.'

Born: 'Maar dat geldt zeker ook voor de gemeenten die daaromheen liggen. Kijk naar Vlaardingen waar we net zo goed al twintig jaar betrokken zijn bij het Museumkwartier. Maar ook naar Maassluis waar we de gebiedsontwikkeling Het Balkon nu afronden. En naar Rhoon en Barendrecht waar we grondgebonden milieus toevoegen. De vraag uit de woningmarkt is nu eenmaal heel divers en daar spelen we zorgvuldig op in. Waarbij we zeker ook oog houden voor het behoud van groen en open ruimte. Als corona ons iets heeft geleerd, is dat we in de stedelijke conglomeratie snel en gemakkelijk buiten willen zijn.'


Randstad Nieuws/News

Meld nieuws