Rotterdam nieuwbouw woningen appartementen

Studenten appartementen Canvas Rotterdam

-

In Brainpark komt Canvas Living,
appartementen voor studenten en starters





24-10-2023

Canvas Living voor studenten en starters.

Canvas Living studenten en starters

Gezamenlijke dakterrassen en ruimtes om te studeren of te sporten en horeca
Bij kantorenpark Brainpark 1 in de wijk Kralingen-Oost is deze zomer de bouw begonnen van 614 woningen. De woningen zijn vooral bedoeld voor studenten en mensen die willen huren in het middensegment. Het omvat 379 studio’s en 235 tweekamerappartementen. De bewoners van Canvas Living maken straks gebruik van gezamenlijke dakterrassen en ruimtes om te studeren of te sporten. Ook komt er openbare horeca in het gebouw.

Startsein bouw door wethouder Zeegers en Waal

Bouwlocatie Heijmans – Foto: Jürgen Leschinger

Wonen met voorzieningen en een groot dakterras
Canvas Living bestaat uit een laagbouw van 10 verdiepingen en een hoogbouw van 70 meter hoog. Op de laagbouw komt een groot dakterras met paviljoen. Op de begane grond zijn een lobby, lounge, co-working ruimtes en een exclusieve in-house gym met yogaruimte voorzien. Deze ruimtes zijn direct verbonden met de binnentuin en geven toegang tot een inpandige fietsenstalling. Op de tiende verdieping staan ontmoeting en interactie centraal. Naast flexibele studeer- en werkplekken komen er voorzieningen zoals een bioscoop, een muziekstudio en een sky-lounge met een indrukwekkend dakterras met uitzicht over de binnenstad van Rotterdam.

Energiezuinig
Het wooncomplex Canvas Living is duurzaam en energiezuinig. Het project heeft een ondergrondse Warmte Koude Opslag (WKO) en een aansluiting op het warmtenet. De meeste woningen hebben een energielabel A++ en hoger.

Rotterdamse studenten
Rotterdam is een van de grootste studentensteden van Nederland. Die studenten wil Rotterdam graag behouden. Ze moeten een plek krijgen in de stad waar ze zich thuis voelen. Dat kan op Brainpark. Deze plek verandert de komende jaren in een groene en aantrekkelijke locatie. Bovendien is het gebied goed bereikbaar met het ov en de fiets. Brainpark ligt het pal naast de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).

Randstad Nieuws nieuwbouw voor starters en studenten

Meld nieuws