Veevoer additief toxin binder anti diarree

Natural Carbon Clay voor de duurzame veehouderij

-



NATURAL CARBON CLAY
Farm Animals Health Feed Additive


100 % organisch additief voor een gezonde veestapel, duurzame veehouderij, beter voor het milieu en onze gezondheid

• NCC is een natuurlijk additief, dat mycotoxinen, endotoxinen en enterotoxine bindt.
• NCC heeft de eigenschap om gassen, schimmels, zwammen en toxines op innovatieve mechanische manier te absorberen en te verwijderen uit het spijsverteringstraject van dieren.
• NCC is een natuurlijk voorkomend mineraal mengsel dat ten minste 65% van de complexe waterhoudende kristallijn aluminiumsilicaat bevat en is verrijkt met het koolstofcomponent (C) en de elementen Fe, Mg, Ca, K, Mn, Cu, Se , die waarborgen dat er een snelle en effectieve biologische beschikbaarheid in het lichaam (90%) is.

Natuurlijke kaolien en koolstofklei
Natural Carbon Clay is een skal gecertificeerd voedingssupplement gebaseerd op natuurlijke kaolien (aluminosilicaten) gedolven in koolafzettingen bevattende gronden. Het product wordt voor verwerking gewonnen uit de zijwanden van een mijn in een gebied waar koolstofafzettingen op natuurlijke wijze zijn vermengd met kaoliet houdende grond. De daar aanwezige grondtextuur en - structuur is nergens anders ter wereld te vinden.

Natural Carbon Clay is een van de weinige natuurlijke detoxicants en is gemakkelijk te gebruiken in alle soorten diervoeders. Dit product



Ziekten in het spijsverteringskanaal
Ziekten van het spijsverteringskanaal veroorzaken ernstige problemen in de fokkerij.
Ontstekingen van de darm en mucosa (schimmels) leiden tot indigestie bij de dieren, meestal
veroorzaakt door stoffen tussen de voedingsstoffen in het voer. Vaak manifesteert zich dit
door een diarree die wordt veroorzaakt door pathogene factoren of dieetfouten.
Als gevolg van zijn fysische en chemische eigenschappen, is Natural Carbon Clay ontwikkeld
om te gebruiken als toevoegingmiddel voor dierenvoeders als coagulerend (neutraliserend)
bestanddeel voor mengvoeders.

Door zijn absorberende eigenschappen presteert Natural Carbon Clay zeer goed als een absorptiemiddel voor myco-toxinen (gifstoffen veroorzaakt door schimmels), parasieten, darmvirussen en schadelijke bacteriën.


NCC preventief ter bestrijding van diarree
Het gebruik van Natural Carbon Clay in de voeders is ook een belangrijk element in preventie
en bestrijding van diarree, en bovendien vormt het een extra bron van minerale verbindingen.
Na gebruik door de dieren vormt Natural Carbon Clay een adsorptieve laag op het oppervlak van de darmen (dit als gevolg van concentratie). Deze laag voorkomt de abs
orptie van gifstoffen in de bloedcirculatie en irritatie van maag en darm wanden. Dit vermindert dus de kans op het optreden van pathologische problemen in het maag
-darmkanaal. Bovendien vermindert het toepassen van Natural Carbon Clay waterverlies via de darmwand. Zelfs 1 kg Natural Carbon Clay gemengd per 1 ton dierenvoeder geeft zichtbare resultaten bij de dieren.


Werking NCC in het kort:
• effectieve en natuurlijke binding
• eliminatie en adsorptie
• geen binding van vitaminen, mineralen
• concentratie van de maaginhoud (profylaxe diarree)
• suppletie van ijzer, kalium, magnesium en sporenelementen
• behandeling van gastrointestinale infecties
• preventie van parasitaire infecties
• regulering van de spijsvertering
• verlaging van het niveau van ammoniak in de darmen, maag en fases
• verbetering van het microbiologische profiel in het spijsverteringskanaal
• verbetering van algehele weerstand tegen ziekten en infecties

NCC is een 100% natuurlijk product, leidt bij gebruik niet tot negatieve effecten en veroorzaakt, zover bekent, geen negatieve interacties met andere toevoegingsmiddelen in diervoeders en farmaceutische stoffen.


Wat zijn en wat doen mycotoxinen?
Mycotoxinen zijn een zeer ernstig probleem, een bedreiging voor de gezondheid en het leven van alle vee- en boerderijdieren. Deze secundaire metabolieten van schimmels in het plantenmateriaal zijn aanwezig in elk groeistadium (vóór de oogst, tijdens de oogst, na de oogst). Hoge concentraties van mycotoxinen in het voer veroorzaken: lage kwaliteit mest, reproductieve problemen en verschillende algemene verslechteringen van de zoötechnische waarden. Mycotoxinen zijn continu aanwezig (in mindere of grotere concentratie), vandaar het voortdurende risico van complicaties in geval van te hoge waarden. Ter preventie en bestrijding van de gevolgen van aanwezigheid van te hoge concentraties van mycotoxinen is gebruik van NCC belangrijk: door haar effectieve adsorptie voorkomt het de opname van deze mycotoxinen in het lichaam van de dieren.


Eigenschap NCC
NCC bindt toxinen, mycotoxinen, endotoxinen en enterotoxine op basis van fysieke en moleculaire interacties van cohesie krachten, Van der Waals krachten*, waardoor de verwijdering uit het spijsverteringstraject bij het dier uiterst snel en efficiënt verloopt.
Vanwege de zeer poreuze structuur en de aanwezigheid van aluminosilicaten, koolstof, calcium, magnesium, ijzer, fosfor, mangaan, natrium, kalium, koper en seleen biedt NCC een effectieve preventie tegen vele ziekten en diarree. Hierdoor verbetert de kwaliteit van de veestapel.
*De vanderwaalskrachten zijn zwakke tot zeer zwakke elektromagnetische krachten tussen atomen of moleculen, genoemd naar de Nederlandse natuurkundige Johannes Diderik van der Waals. In ruime zin omvat het begrip alle krachten die niet het gevolg zijn van covalente bindingen of elektrostatische krachten tussen ionen.

Meld nieuws