Georgische wijn en cultuur

Wijnen uit Georgië oudste wijnland

-

Georgie, oudste wijnland ter wereld
Op het kruispunt tussen Oost en West, aan de voet van de Kaukasus, ligt een fascinerend wijnland. Een wijnland dat zich het oudste wijnland ter wereld mag noemen. 8000 jaar geleden werd hier al wijn gemaakt. En nog steeds is het land onlosmakelijk verbonden met wijn maken en drinken.

Grootse wijnen
Georgië, door velen ten onrechte vergeten. De meer dan 500 eigen druivenrassen, de verschillende bodemsoorten en het ideale klimaat zorgen namelijk voor perfecte omstandigheden om grootse wijnen te maken. En die worden er ook gemaakt. Moderne wijnen waarin het beste van Europese expertise en Georgische wijntraditie samenkomen. Witte wijnen, karaktervol en fris. Rode wijnen, met een intense kleur en krachtig in geur en smaak.

Avontuur
Nieuwe wijnen uit een oud wijnland. Georgië verdient het om via zijn wijnen opnieuw ontdekt te worden. Bent u die ontdekkingsreiziger die van gebaande paden afwijkt en het avontuur aandurft? Wij weten zeker dat deze wijnreis bij u in de smaak zal vallen.

Wijnen met een eigen karkater
In Europa is de rijke wijnbouwtraditie van Georgië niet breed bekend. Dat is aan het veranderen. Er is geïnvesteerd in de wijn-technologie en hoogwaardige expertise. Het beste van de traditionele Georgische wijnbouw en wijnbereiding wordt verenigd met alle kennis en middelen uit Europa. Resultaat: heerlijke wijnen met authenticiteit.

De Europese Unie heeft de wijnwetgeving van Georgië goedgekeurd en erkend. De kwaliteit van de wijnen zelf kan zich door onder andere de training van wijnstokken, de temperatuurgecontroleerde productie en de rijping op eikenhouten vaten meten met grote wijnen uit de rest van de wereld. De kwaliteit is verrassend goed. Zelfs voor kritische professionals.


Ontdek Georgië met de diverse klimaatzones

Voor een relatief klein land heeft Georgië een enorme variëteit aan landschappen, van vlak land op zeeniveau langs de westkust tot toppen van meer dan 5000 meter hoogte in de Kaukasus. Meer dan de helft van het land ligt hoger dan 900 meter en ongeveer 40% van de oppervlakte is bedekt met bossen. Het klimaat varieert van subtropisch in het westen tot een meer continentaal klimaat in het oosten.

De grote hoogteverschillen, de verschillende klimaten en de variatie in grondsoorten leiden tot een grote verscheidenheid in wijnbouwgebieden. Globaal onderscheiden we de volgende gebieden:

Kakheti
Kartli
Imereti
Racha-Lechkhumi
Zwarte-Zeegebied



Randstad nieuws news / Georgië nieuws


meld nieuws over Georgie

Meld nieuws